A Roche Európai Gyógyszermellékhatás-jelentési Központot adott át Budaörsön

A beruházásról született döntés újabb mérföldkőnek számít a 35 éve Magyarországon is működő Roche és hazánk partneri kapcsolatában.

Szeptember 26., Budaörs: a svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat mai nap folyamán bejelentette, hogy Európai Farmakovigilancia Központot (Gyógyszermellékhatás-jelentési Központ) hozott létre Budaörsön 25 új munkahely kialakításával.

„A Roche elkötelezett Magyarország és a magyar betegek iránt.” - mondta Irma Veberic, a Roche (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója azon a rendezvényen, amelyen megemlékeztek a vállalat hazánkban végzett 35 éves működéséről. „1984-ben nyitottuk meg a magyar irodát, és ma már több mint 1000 alkalmazottunk dolgozik a Gyógyszeripari, a Diagnosztikai és Diabétesz Üzletágakban, valamint a Roche Szolgáltató Központban és az Európai Törzskönyvezési Központban. Nagyon örülök és egyben büszke is vagyok arra, hogy ez az új Farmakovigilancia Központ szintén Magyarországon jött létre. Ez a központ nagy szakértelmet igénylő feladatok ellátására hivatott, mely lényegesen hozzájárul a betegek biztonságához és jóllétéhez Európa-szerte.”

Dr. Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete kihangsúlyozta: „Országom számára a gyógyszeripar régóta kiemelkedő jelentőségű: az állandó innováció és a beruházások a gyógyszeripari válallatok jellemzői, és ennek köszönhető a svájci gyógyszeripar világszínvonala. A beruházások, mint például az új farmakovigilanciai központ kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy Magyarország a világ leginnovatívabb országai közé bekerüljön. Természetesen nem is beszélve arról, hogy a gyógyszerészeti kutatás választ ad a 21. századi élet legsúlyosabb kihívásaira.”

Magyar Levente, külgazdasági miniszterhelyettes, egyetértve az előtte szólókkal, hozzátette, hogy „25 nagyon magas hozzáadott értéket jelentő új munkahely létrejöttét ünnepelhetjük azzal, hogy Magyarország nyerte el a gyógyszeripari K+F beruházást. Magyarország a tudásnak mindig egy jelentős központja volt és a világ legszínvonalasabb munkaadói a mai napig értékelik, hogy a magyar szürkeállomány a világ élvonalába tartozik.”

A miniszterhelyettes szólt arról, hogy a vállalt közel 35 éve van jelen hazánkban és mára közel 1000 munkavállalót foglalkoztat, majd megköszönte a Roche-nak, hogy Magyarországot választotta.

A Farmakovigilancia Központról

A Farmakovigilancia Központ a Roche budaörsi irodájában kezdte meg a működését. A Központ feladata, hogy az Európai Unióból és a balkáni országokból (összesen 29 országból) beérkező – Roche gyógyszerekkel kapcsolatos – mellékhatásjelentéseket feldolgozza. A mellékhatások folyamatos monitorozása és jelentése hatósági követelmény és a gyógyszerek biztonságos alkalmazását segíti elő.

Galéria

Az átadás
Csoportkép
Dr. Béres István
Dr. Peter Burkhard
Irma Veberic
Magyar Levente
Padraic Ward
PV HUB megnyitó

A Roche Magyarország legfontosabb célja, hogy jobb esélyt kaphasson minél több beteg, és törekszik arra, hogy a személyre szabott kezelések minél hamarabb széles körben elérhetővé váljanak.


Nemkívánatos eseményekkel kapcsolatos bejelentés:

Telefon: +36 23 446 702

Email: hungary.drugsafety@roche.com

Online bejelentés

Published undefined

További történetek

Minden hír

please be aware that you are leaving this website.