Egy élet - két csoda - fotókiállítás az emlőrákról

Csak egészséges legyen! – Az anyák nagy részét ez az egyetlen gondolat köti le, amikor babavárás idején dobogni kezd egy pici szív a testükben. És a baba egészségéért a nő mindent meg szeretne tenni: egészségesen étkezik, vitaminokat szed, megpróbál energikus maradni. Ám mi történik akkor, ha épp ez alatt az idő alatt az anya azzal szembesül, hogy a magzat szépen fejlődik, ám az ő teste egy daganatot is rejt – mégpedig a mellében? A mellrák ugyanis nem válogat: nincs tekintettel áldott állapotra, anyaságra, érzelmekre, élethelyzetekre.

A statisztikák szerint az emlőrák továbbra is főleg az 50 év feletti nőket veszélyezteti, de a betegség nagy számban bukkan fel a negyvenes, sőt, harmincas éveikben járó – gyermekvállalási korban lévő – nőknél is. Szerencsére az orvostudománynak köszönhetően ma már az emlőrákkal diagnosztizált, várandós anyák is jól gyógyíthatóak.

A MellrákInfo lélegzetelállító fotókiállításán olyan nők mutatkoznak be, akiknél a terhesség ideje alatt diagnosztizáltak emlőrákot - ma mégis boldog édesanyák. Vállalták a harcot a daganattal, most pedig azt vállalják, hogy saját példájukon keresztül erőt adjanak sorstársaiknak. Néhányat ezek közül most mi is bemutatunk:

Tátrainé Illés Roberta
Csontos-Szilágyi Krisztina
Gligor Eszter
Lányi Edina
Sásdi Eszter
Ébenhardt Ivett
Török Ágnes
Katona Zsuzsa
Somogyi Anikó
Osváth Kata
Horváthné Czégány Anita
Horváth Bettina
Kovács Dóra Márta
Hajkus Gabriella

A fotókkal és történetekkel arra hívjuk fel a figyelmet, hogy anyává válni, gyermeket szülni, boldog családi életet élni csak az időben felismert, és időben megkezdett kezeléseknek köszönhetően lehet.

A kiállítás támogatója a Roche (Magyarország) Kft.

Az itt megjelenő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot. További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Published undefined

Letöltések

További történetek

Minden hír

please be aware that you are leaving this website.