Egyedülálló egészségfejlesztő program az Ökumenikus Segélyszervezet központjaiban

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az Ökumenikus Segélyszervezet és a Roche (Magyarország) Kft. Az együttműködés keretében cégünk három éven át nyújt anyagi támogatást a szervezet számára. Az első adományból a szolnoki, majd a miskolci és 2018-ban a szendrői családok átmeneti otthona gazdagodott egy-egy sószobával.

Az Ökumenikus Segélyszervezet arra törekszik, hogy az átmeneti otthonaiban töltött egy-másfél év alatt olyan tudás birtokába is jussanak az itt lakó családok, amelyet máshol nincs lehetőségük elsajátítani, és amelyet az intézmény elhagyása után önálló életvitelük során is kamatoztatni tudnak majd. A gyermekekkel felzárkózást segítő pedagógusok foglalkoznak, míg a szülők esetében hangsúlyos a takarékos életvitel kialakítását segítő információk és a környezettudatos szemlélet átadása is.

Ebbe a filozófiába illeszkedik bele a Roche Magyarország támogatásával futó 3 éves egészségfejlesztő program. Az adományokból elsőként a szolnoki, majd a miskolci és 2018-ban a szendrői családok átmeneti otthona gazdagodott egy-egy sószobával.

A rossz lakhatási körülmények közül érkező családok esetében gyakori a légzőszervi megbetegedés, a nátha, az asztma. A tünetek enyhítésére a sószoba a hét minden napján igénybe vehető, valamint itt tartanak a családgondozók az egészséges életmódra nevelés kapcsán foglalkozásokat a bentlakó gyermekeknek. A három intézmény ebből a szempontból az ország hasonló jellegű intézményei között egyedülálló.


Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatója a harmadik, szendrői sószoba átadásán elhangzott köszönő szavaiban kifejtette: nagy öröm a Segélyszervezet számára a Roche hosszú távú elköteleződése egy műfajában úttörő kezdeményezés mellett. Ennek a példaértékű társadalmi szerepvállalásnak köszönhetően olyan eredményeket értek el az együttműködő felek a Segélyszervezet intézményeiben, amelyekre máshonnan nem jutott volna forrás. A szociális és fejlesztési igazgató kiemelte: „az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket és családokat segítő intézményei azon túl, hogy gyakorlati segítséget nyújtanak rászoruló családoknak, fontos szerepük van a támogatottak, különösen is a gyermekek szemléletformálásában – így az egészségtudatosságra nevelésben – is. A Segélyszervezet intézményeiben eltöltött idő alatt tanult minták és szokások a gyerekek egész életére kihathatnak” – tette hozzá Rácsok Balázs.

Published undefined

További történetek

Minden hír

please be aware that you are leaving this website.